Ez egy nagyon hatékony IZOM STIMULÁLÓ készülék, mely használatához frissítsük fel anatómiai ismereteinket az izomtanból (Myologia).

Az izmok (musculi) a mozgás aktív szervei, viselik a test súlyának egy részét, a nagy testüregek falát képezik, segítik egyes belső szervek működését, és végül meghatározzák a test idomainak alakját. Az izmok összehúzódásra képes aktív része az izomhas, akarattól függően működik, leegyszerűsítve úgy, hogy az aktinfilamentumok a myosinfilamentumok közé behatolnak, a kontrakció energiaigényes.

Megkülönböztetünk fehér és vörös izmokat, a fehér rostok gyorsan, erélyesebben húzódnak össze, de fáradékonyabbak, míg a vörös rostban gazdagabb izmok lassú, de kitartó munkára képesek.

A legtöbb izom megnyúlt orsóhoz hasonló, amely fejjel ered, a középső rész az izom hasa, ez a farokban folytatódik, amellyel megtapad. Lehetnek két-, három-, sőt négyfejűek, kéthasúak vagy több helyen tapadók.

Az izom gyorsan alkalmazkodik az igénybevételhez, rendszeres gyakorlással a teljesítménye nő, mert a rostjai megvastagodnak, anyagcseréje változik.


De miként hat a stimuláló gép?

Elektromos áram által kiváltott izom összehúzódás:

az ingeráram kezelés célja az izmok passzív tornáztatása.                                                                                                                    Ezzel a módszerrel olyan izomcsoportokat is meg lehet mozgattatni, melyeket aktív tornával csak nehezen. Pozitív mellékhatása, hogy jótékonyan hat a hüvely záróizmaira és csökkenti az esetleges inkontinenciát is, hiszen a belsőcombra felhelyezett elektróda ezen izmokat is tornáztatja. Nagy előnye még az aktív tornához képest, hogy nem kíván teherbíró képességet, amely hiánya általában lehetetlenné teszi az aktív torna eredményességét.

Az izomnak energiára (ATP) van szüksége ahhoz, hogy összehúzódjon és (NAGYON LEEGYSZERŰSÍTVE) ha “torna” közben elfogy a glikogén raktára a fölötte lévő zsírszövetből “csinál” magának még energiát, így csökkentve a zsír réteget.

A kezelés hatására először centiméterekben jelentkezik a fogyás, mert a zsír réteg csökken, de az izom fejlődik és vékonyabb réteg izomnak nagyobb a súlya mint a zsírnak. Heti 3 kezelésnél, körülbelül egy hónap után arról számolnak be az új vendégek, hogy beleférnek egy kihízott nadrágba vagy bő lett a kedvenc farmerjük és felgyorsult az anyagcseréjük.

Az aktív tornához hasonlóan több alkalom kell a tartós alakváltozáshoz, de a  cél elérése után is javasolt a szinten tartás.

Ellenjavallat: Terhesség, pace maker, spirál, gyulladt-sérült bőrfelület.


Gép használata:

Gumi hevederek segítségével bő vizes (mert a víz vezeti az áramot) tappancsokat helyezünk a kezelésre kiválasztott izom eredési és tapadási pontjára, természetesen ezeket nem lehet milliméter pontosan megtalálni - és az izom több rétegben való elhelyezkedése miatt is - meg több izomnál az eredési pont egy másik tapadási pontja és fordítva - ezért egy tappanccsal akaratlanul is több izmot mozgatunk meg. Az általam használt gépnek tizenhat elektródája van, így minimum nyolc izmot tudok tornáztatni egy időben. Az antagonista izmokat ugyanabban az időben tilos kezelni (például nem rakható fel egyszerre a comb feszítőre és comb hajlítóra). Pár perces  bemelegítés után  be kell állítani az összehúzódások hosszát (rövid ideig tartó erőteljes összehúzódás-dinamikus mozgás, hosszabb ideig elhúzott-statikus mozgás) és az összehúzódások közötti pihenő időt. Az adott izom hozzászokik a terheléshez, ezért egyéni érzékenységtől függően folyamatosan emeljük az intenzitást, majd a kezelést pár perc levezetővel, izom lazítással zárjuk.

Ez az eljárás önmagában is nagyon hasznos, több vendégem évek óta igénybe veszi heti rendszerességgel ezt a “torna órámat”.

Kezelési idő körülbelül egy óra.


Testünk alakítható, csak tenni kell érte!

Myo-Stimulátor:

Szolgáltatások     Termékek     Oktatás     Elérhetőség      Árak

Kezdő oldalcsekozmetika.html

újpest központ, sminktetoválás, smink tetoválás, szemöldök tetoválás, szemöldöktetoválás, szájtetoválás, szemhéjtetoválás, szemkontúr tetoválás, szájkontúr tetoválás, szájsatírozás, félsatír, elrontott tetoválások javítása, szexi száj, csókos száj, permanent make up, smink tetováló gépek, fiatalítás, ránctalanítás, szépítés, feszes bőr, fogyasztás, test kezelés, testkezelés, helyi fogyasztás, cellulitisz, fogyás, tű nélküli mezoterápia, test kezelés, budapest, újpest, masszázs, menyasszony, maszázs, kozmetika, szépség, testkezelés, arccsiszolás, arc csiszolás, lifting, pattanás, ragyás bőr, bőr fiatalítás, tini kezelés, mikrodermabrázió, sminkteto, arcmaszk, ultrahang, hatóanyagbevitel,

szőrtelenítés, gyanta, férfi arcápolás, férfi arckezelés, férfi gyanta, kozmetikus újpest, meleg gyanta, patronos gyanta, sminktetováló tanfolyam, 3D műszempilla újpest, újpest-központ, sminktetoválás újpest, arcfiatalítás újpest, füléyukkasztás újpest, fülbelövés újpest, profi kozmetikus, helyi fogyasztás, mikrodermabbrázió, mikro-dermabbrázió, műszempilla 3D újpest, csillám tetoválás újpest, csillámtetoválás, csillámtetkó